With the co-financing of Greece and the European Union
Η Εκδήλωση Διάχυσης Αποτελεσμάτων του έργου «Υγείαρτος», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γαιόπολις, Λάρισα), σημείωσε μεγάλη επιτυχία με την παρουσία ερευνητών, παραγωγών και φορέων του χώρου.
Κύρια Σημεία της Εκδήλωσης
- Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας.
- Συζητήσεις για τη βιώσιμη αξιοποίηση του καινοτόμου προϊόντος που αναπτύχθηκε από κατσικίσιο γάλα και υπολείμματα καφέ εσπρέσο και τις προοπτικές τοποθέτησής του στην αγορά.
- Τοποθετήσεις από τα μέλη της κοινοπραξίας, με ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες εμπορικής εκμετάλλευσης και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
Κοινοπραξία
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή των εταίρων της κοινοπραξίας:
- Εργαστήριο Δασικής Οικονομικής, Μάρκετινγκ, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΕΔΟΜΚΕ)
- Εργαστήριο Χημείας, Βιοχημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΧΒΤΤ)
- Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Έβρου «Θρακών Αμνός»
- Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης «Μενοίκιο»
- Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.
Επιστημονική υποστήριξη προσέφεραν οι
- Καραγκούνη Γλυκερία – Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Επιστημονικά Υπεύθυνη)
- Μανούρας Αθανάσιος – Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
- Ελένη Ν. Μαλισσιόβα – Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
Επόμενα Βήματα
Το έργο «Υγείαρτος» συνεχίζει με πράξεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και εμπορικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής αγροδιατροφικής αλυσίδας.
Περισσότερες πληροφορίες
Επιχειρησιακό Σχέδιο "Υγείαρτος".
Μέτρο 16 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Υπομέτρο 16.1 - 16.2 - Ίδρυση και λειτουργία επιχειρησιακών ομάδων των ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας.